Over Rien

Al sinds zijn vroege jeugd is Rien actief als schilder, maar sinds 2008 als zelfstandig ondernemer. Schilderen is de passie van Rien van den Elzen. En dat is het altijd al geweest.

Na het afronden van de schoolopleiding als huisschilder ging Rien in dienst bij een schildersbedrijf. Na zijn opleiding tot huisschilder heeft hij vele jaren in loondienst gewerkt bij diverse schildersbedrijven. Daar deed hij de werkzaamheden die als huisschilder gebruikelijk zijn, maar regelmatig ook bijzondere decoratiewerken. Bijzonder aan het kunstschilderen en decoreren is dat Rien dit zichzelf geheel eigen heeft gemaakt.

Zijn bijzondere gave om de mooiste kunstwerken te maken en dit ook toe te passen in zijn huisschilderwerk zorgen ervoor dat Rien een veelzijdig schilder is geworden die geen moeilijke klus uit de weg gaat: niet voor huisschilderwerk maar ook niet voor decoratiewerk. Voor zijn kunst en decoratie werken past Rien verschillende technieken toe. Hierdoor krijgen zijn werken een bepaalde stijl of uitstraling mee.

Enkele van de technieken die Rien gebruikt zijn marmeren, houten imitatie, verouderen, spatten, sjabloneren, kammen, trompe-l-óeil, kleurwassingen, craquelé en sponsen. Rien kan nog veel meer technieken toepassen, maar dit geeft u vast een idee van de diversiteit.

De werken van Rien zijn veelvuldig geëxposeerd. Bijvoorbeeld bij de expositie van “Boekel 700 jaar”. Of tijdens de expositie van de “Kunstgroep Boekel”. Maar ook op het jaarlijkse muziek en cultuur evenement “BoeCult” zult u de schilderijen van Rien aantreffen.

Wilt u ook een bijzonder persoonlijk kunstwerk, een mooie decoratieschildering of uw huis laten schilderen? Neem dan gerust contact op.